Moeder Lili en Howick zo snel mogelijk naar Nederland

© AD

De moeder van Lili en Howick probeert zo snel mogelijk herenigd te worden met haar kinderen in Nederland. Volgens haar advocaat Patricia Scholtes zal een verzoek daarvoor nog deze week de deur uitgaan.

AD/Raymond Boere

De komst van de moeder zou in principe een kwestie van tijd moeten zijn, nu de kinderen wel een verblijfsvergunning hebben gekregen. Bescherming van het gezinsleven is een belangrijk recht, waardoor niets een hereniging in de weg zou moeten toestaan.

"Het kan heel snel gaan, maar ik verbaas me nergens meer over na alles wat er in deze zaak is gebeurd. Ik kan alleen maar hopen dat betrokken instanties met dit verzoek welwillend omgaan,’’ zegt Scholtes.

Snelste wegDe snelste weg is volgens Scholtes als staatssecretaris Harbers van Veiligheid en Justitie de moeder nu ook een verblijfsvergunning geeft. Een andere mogelijkheid is om een aanvraag te doen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Die procedure duurt alleen langer.

Een tussenoplossing zou dan kunnen zijn dat moeder Armina tijdelijk op een toeristenvisum naar Nederland komt. "Maar dan mag ze hooguit 90 dagen blijven,’’ aldus Scholtes.

DroomLili en Howick gaven zondagmiddag al aan dat het hun droom is dat ze met samen met hun moeder een toekomst in Nederland kunnen opbouwen. "Als dit kan, kan dat ook. Maar hoe lang het gaat duren, is ook een een groot vraagteken voor ons.’’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal