Chaos op vliegveld Lyon: Auto scheurt door aankomsthal de vliegbaan op

Een grote politiemacht weet de man aan te houden naast een vliegbaan van het vliegveld Lyon-© Videostill Twitter David Peste

Een man in een witte auto heeft rond het middaguur voor zeer grote chaos gezorgd op en om het vliegveld Lyon-Saint-Exupéry.

AD/Kees Graafland

Op de omliggende snelwegen reed hij tegen het verkeer in en ramde een tolpoortje. Op het vliegveld scheurde hij door een aankomsthal en daarna met grote snelheid de vliegbanen op. Het vliegveld legde al het verkeer stil.

Passagier David Peste twitterde een filmpje vanuit een toestel op het vliegveld aan de oostkant van de Franse stad. Daarop is te zien hoe de witte auto met hoge snelheid, schokkend en springend langs een van de banen tot stilstand komt. Daarna springt een man uit het voertuig en rent weg. AchtervolgingEen groot aantal politiewagens stormt af op de plaats waar het voertuig tot stilstand is gekomen en vele politieagenten springen uit hun auto's om te voet de achtervolging op de man in te zetten. Na een lange sprint weten uiteindelijk enkele agenten de man tegen de grond te werken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet lang daarna meldden lokale autoriteiten de arrestatie van de man en Franse media de chaos die de autobestuurder daarvoor heeft veroorzaakt. Zo zou hij op omliggende snelwegen tegen het verkeer in hebben gereden en daarvoor op het nabijgelegen kleinere vliegveld Lyon-Bron ook hebben geprobeerd met zijn auto door een barrière heen te rijden. Door aankomsthalAangekomen op vliegveld Lyon-Saint-Exupéry, reed de man rond 11.25 uur door een deel van een aankomsthal. Een getuige bevestigt aan Het Laatste Nieuws hoe de auto door een deur naar binnen racete en door een andere deur weer naar buiten ging. Daarna vloog de auto de vliegbanen op.

Er raakte niemand gewond. De politie snelde met tientallen wagens toe en wist de man uiteindelijk te arresteren. Het vliegverkeer op de luchthaven is volledig stilgelegd 'als gevolg van een incident'. Over het motief van de man is nog niks bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal