Levensgevaarlijke Fenati ontslagen door zijn team na bizarre actie

© Screenshot MotoGP

Romano Fenati is door zijn team Marinelli Snipers ontslagen. De Italiaan kneep zondag de rem van zijn concurrent, Stefano Manzi, in terwijl de twee op hoge snelheid reden. De levensgevaarlijke actie leverde hem al een schorsing voor twee grands prix op.

Redactie

In de motorsportwereld werd vol ongeloof gereageerd op de bizarre actie van Fenati. Zo reageerde Cal Crutchlow, de nummer 3 van de Grand Prix van San Marino in de motoGP: "Hij mag nooit meer aan een race meedoen. Onbegrijpelijk dat zijn team hem er niet meteen uit heeft geschopt."'Ergste ooit gezien'Fenati zou aan het einde van dit seizoen overstappen naar Forward Racing, toevalligerwijs de ploeg van Manzi. De voorzitter van MV Agusta, volgend jaar de motorleverancier van Forward Racing, wil Fenati echter niet zien. "Dit was het ergste en meest trieste dat ik ooit in een race heb gezien. Echte sportmannen gedragen zich niet zo. Voor zijn contract van volgend jaar: ik zal me daar op elke manier tegen verzetten. Dit gaat niet gebeuren. Hij kan niet voor ons bedrijf in staan."

PromotieFenati eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap van de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. Hij won tien GP's in de lichte klasse. In de zwaardere klasse Moto2 heeft de Italiaan, die al vaker van roekeloos gedrag is beticht, dit jaar nog weinig laten zien. Hij staat negentiende in de tussenstand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal