Dodelijke aanrijding: bestuurster weer op vrije voeten

© Videostill/Niek van Herten

De 43-jarige bestuurster van de auto van het ongeluk waarbij zaterdagnacht een 20-jarige studente uit Sittard om het leven kwam, is maandag op vrije voeten gesteld.

Marianne Slegers

"De officier van justitie heeft te weinig onderzoeksgronden om haar langer vast te houden", zegt een woordvoerder van de politie. "Ze mag nu in vrijheid haar berechting afwachten."

Onder invloedEerder op maandag wist de politie nog te melden dat de bestuurster onder invloed was van alcohol. Ze bleek een promillage van 0,7 te hebben. Dit is meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille.

Lees ook: Vrienden en buurtbewoners rouwen om omgekomen studente geneeskunde Julie (20)

Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog. De politie heeft zondagmiddag alle omwonenden ondervraagd.

OverledenIn de nacht van zaterdag op zondag rond half vier werd Julie, die in Rotterdam studeert, aangereden door een paarse auto in de Straatsburglaan in Sittard.

Ze had een verjaardagsfeestje gehad in diezelfde straat en was op de fiets onderweg naar haar ouderlijk huis, dat iets verderop ligt. Hulpdiensten hebben haar nog geprobeerd te reanimeren maar de studente geneeskunde overleed ter plekke.

AanhoudingDe bestuurster van de auto reed na het ongeval door en raakte hierbij een gevel, een boom en twee in de straat geparkeerde busjes. Kort na het ongeval werd de automobiliste aangehouden in een woning in de iets verderop gelegen Betuwelaan.

De politie hield haar aan op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk en het doorrijden na een ongeluk. Ook de zwaar beschadigde auto waarmee het ongeluk werd veroorzaakt, werd in de Betuwelaan teruggevonden. De automobiliste zelf raakte lichtgewond aan haar gezicht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal