Beoogd VVD-Kamerlid zegt sorry voor tweet

Thierry Aartsen en Klaas Dijkhoff (rechts).© Jos van Leeuwen

Het beoogde VVD-Kamerlid Thierry Aartsen heeft spijt van een van de tweets die de afgelopen dagen voor veel beroering zorgden. "Mijn tweet vanuit de trein, tien jaar geleden, heeft mensen onnodig gekwetst. Dat spijt mij'', zegt hij maandag.

ANP

De excuses zijn voor een bericht dat Aartsen in 2009 verstuurde. "Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!'', schreef hij toen.

Wekom volgens DijkhoffVVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff liet eerder op de dag weten dat de tweets geen obstakel zijn voor Aartsen om zijn plekje in de Tweede Kamer in te nemen. "Hij is van harte welkom'', zei Dijkhoff, die Aartsen nog kent uit de Bredase gemeentepolitiek. "Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn.'' De ontstane ophef noemt Dijkhoff "hysterisch''.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal