Jazzout! heeft programma bijna compleet

Ruben Hein.© Yani Pictures

Met de komst van trompettist Mathias Eick, singer-songwriter Ruben Hein en Tyranni Flock is het programma van Jazzout! bijna compleet. Het festival dat op 17 november plaats vindt in Theater Heerlen maakte eerder de komst van onder meer Stanley Clarke Band, Avishai Cohen Quartet, Michelle David en Jungle By Night bekend.

Frank Benneker

Mathias Eick is een Noorse trompettist en multi-instrumentalist die vorig jaar al met Jaga Jazzits op Jazzout! speelde. Dit jaar komt hij terug met zijn eigen Quintet. Ruben Hein is vooral bekend als winnaar van Wie Is de Mol?, maar daarnaast wordt de pianist en singer-songwriter als één van de grootste talenten in de jazzwereld gezien. Jazztoetsenist en EUJazz Award Winnaar Robert van Der Padt komt na zijn solodebuut op Jazzout!dit jaar met zijn nieuwe band Tyranni Flock naar het festival. In oktober worden de laatste namen toegevoegd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal