Krijgt meester Bart uit Geleen een 10 voor 'meest gewaardeerde leerkracht van Nederland'?

Meester Bart in de klas© Annemiek Mommers

Bart Heijnen (38), nu meester van groep 5/6 van basisschool ’t Heuvelke in Geleen is één van de drie genomineerden voor de titel ‘meest gewaardeerde leerkracht’ van Nederland.

Carola de Boer

Tientallen ouders, maar ook kinderen die afgelopen jaar bij meester Bart in de klas zaten, hadden hem voorgedragen. Ze schreven de jury dat hij veel humor heeft, altijd tijd heeft, in de les én na school. Dat hij zorgt voor een goede sfeer in de groep en ook dat er niet gepest wordt. Het onderwijs past hij zelfs aan, aan ieder kind apart.

Reden genoeg voor de jury van de stichting ‘Een 10 voor de Juf en de Meester’ om Bart uit 130 kandidaten te nomineren als kandidaat voor Zuid-Nederland.

VerbaasdBart Heijnen - hij staat al vijftien jaar voor de klas - vind het "een hele eer” om voorgedragen te zijn door kinderen en ouders die vorig schooljaar bij ‘zijn’ groep 5 betrokken waren. "Ik zie het echt als waardering. Túúrlijk was ik verbaasd. Dit verwacht je niet. Het is gewoon ontzettend leuk om met kinderen te werken. En vorig jaar had ik maar achttien kinderen in groep 5. Als je iedereen kent, kun je individueel op ze inspelen.”

StemmenOf hij een 10 krijgt, bepaalt het publiek via de Facebookpagina Een 10 voor de Juf Iedereen kan stemmen, van 12 tot en met 26 september 2018. De winnaar wordt 4 oktober, vlak voor de Dag van de Leraar, bekendgemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal