Failliet Bricksworld moet subsidie terugbetalen aan Heerlen

Eigenaar Jac Pellegrom bij een Legocreatie. © Luc Lodder

Heerlen gaat de voorgeschoten subsidie van Bricksworld terugvorderen. De gemeente heeft de legohandel 50.000 euro betaald voor tien werkplekken.

Merel Visscher

Legohandel M’Expo Bricksworld BV sloot begin juli haar deuren, na een fel conflict tussen eigenaar Jac Pellegrom en Lego Benelux. Van een geplande doorstart is het vooralsnog niet gekomen; een paar weken geleden werd officieel het faillissement uitgesproken.

Halve tonDe gemeente maakte in augustus vorig jaar een halve ton uit het Fonds Economische Structuurversterking over aan de ondernemer. In ruil voor deze subsidie moest aan vijf voorwaarden worden voldaan. Zo stond in het contract dat Bricksworld tot 2020 in de binnenstad moest blijven. Ook moest het bedrijf per eind 2020 tien arbeidscontracten van minimaal 24 uur per week hebben gesloten.

FaillissementVerder was een voorwaarde voor de gemeentelijke steun dat er jaarlijks zo’n vijftien jongeren van het Beroepscollege Parkstad een leer-werktraject konden volgen bij Bricksworld. Aan al deze voorwaarden kan de ondernemer vanwege het faillissement niet meer voldoen, vandaar dat burgemeester en wethouders het besluit hebben genomen het geld terug te vorderen.

Lees ook: Legohandel Bricksworld failliet verklaard

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal