Voetbalvrouwen in Breda tegen Denemarken

Lieke Martens in actie tegen Denemarken.© AFP/Tobias Schwarz

De Nederlandse voetbalvrouwen nemen het komende maand in Breda op tegen Denemarken. De KNVB heeft voor de thuiswedstrijd op 5 oktober in de eerste ronde van de play-offs om een WK-ticket voor het stadion van NAC gekozen.

ANP

Het duel begint om 20.00 uur. Vier dagen later staat om 18.00 uur in het Viborg Stadion de return op het programma.

Zwitserland en België spelen in de andere play-off tegen elkaar. De winnaars van de eerste ronde gaan tussen 7 en 13 november in de tweede en beslissende ronde uitmaken welk land zich alsnog plaatst voor het wereldkampioenschap volgend jaar zomer in Frankrijk.

NoorwegenNederland verloor vorige week in Oslo in de laatste groepswedstrijd van de WK-kwalificatie van rivaal Noorwegen (2-1) en liep daardoor de directe kwalificatie voor het WK mis.

Oranje speelde 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere duels eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een zege voor de Denen. Tijdens de finale van het EK 2017 won Nederland met 4-2 van Denemarken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal