Dringend verzoek aan journalist om stoffelijke resten MH17

© ANP

Nederland heeft de omstreden Amerikaanse videojournalist Patrick Lancaster 'dringend verzocht' stoffelijke resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 over te dragen aan de autoriteiten.

ANP

Ook moet hij alle noodzakelijke informatie daarover delen, heeft Nederland hem te verstaan gegeven. Maar Lancaster heeft dat nog niet gedaan, zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

WoedeDe Amerikaanse freelancer heeft de woede van nabestaanden gewekt door steeds beelden de wereld in te sturen van menselijke resten die in het rampgebied zouden zijn gevonden. Het optreden van Lancaster zit de stichting waarin de nabestaanden zich hebben verenigd al geruime tijd dwars.

Nabestaanden vinden dat hij solt met de overblijfselen van hun geliefden. Die zou hij bovendien misbruiken in zijn campagne om de Russen vrij te pleiten van het neerhalen van het passagiersvliegtuig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal