Roda wil stadionhuur met helft verlagen

Print
Roda wil stadionhuur met helft verlagen

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - Roda JC wil voortaan de helft minder huur gaan betalen voor het gebruik van het Parkstad Limburg Stadion. Zolang Roda in de eerste divisie speelt, wil de club vier ton betalen in plaats van acht.

Dat vertelde Jan Baggen maandagavond tijdens een commissievergadering aan de Kerkraadse politiek. Baggen voerde het woord namens de G7, een groep regionale vermogende ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert en de sanering bij de club leidt.

Bezuiniging
De G7 wil het resterende bedrag eventueel omzetten naar een langlopende lening, die in de verre toekomst afgelost wordt. De verlaging van de huur is een van de manieren om te bezuinigen.

Voor het komende seizoen komt de club 1,7 miljoen euro tekort. Een van de oorzaken is de degradatie naar de eerste divisie, hetgeen zorgt voor minder inkomsten.

Opmerkelijk
Een kleine maand geleden kondigde Carel Bouckaert namens de G7 op een supportersavond al op zeer opmerkelijke wijze aan dat de club de huur wilde verlagen. Zijn quotes als "Ik wil weleens zien wie hier de stekker uit gaat trekken", "De gemeente gaat straks wel meewerken" en "We zullen aangeven dat ze geen keuze hebben" schoot bij menig politieke partij in het verkeerde keelgat.

Middels gesprekken met het Kerkraadse college van B en W heeft de G7 de afgelopen  tijd geprobeerd de plooien weer glad te strijken.

Besluit
Een besluit over het eventueel verlagen van de stadionhuur laat nog even op zich wachten. Het college gaat zich de komende tijd beraden en zal mogelijk op een later tijdstip een voorstel doen aan de gemeenteraad.

Lees ook: 'Roda solliciteert naar rode kaart van Kerkraadse politiek'