Voetbalclub RKHSV speelt thuismatches buiten de deur

Print
Voetbalclub RKHSV speelt thuismatches buiten de deur

De velden van RKHSV waren dringend aan vervanging toe. Afbeelding: RKHSV Heugem

Voetbalclub RKHSV uit Heugem speelt momenteel zijn thuiswedstrijden op de velden van de tegenstanders. Door vertraging in de aanleg zijn de kunstgrasvelden in Heugem nog niet speelklaar.

Voor de bekercompetitie werden de thuismatches afgelopen weken buitenshuis gespeeld. Oorzaak: de aanleg van de twee nieuwe kunstgrasvelden heeft deze zomer vertraging opgelopen, aldus voorzitter Jef van Thiel. “Er mag al wel op worden getraind. Deze week beslist de KNVB of ze geschikt zijn voor wedstrijden.” Bovendien is de verbouwing van de kleedlokalen en de douches nog niet gereed, aldus Van Thiel.


De club verwacht zaterdag 22 september bij de start van de reguliere competitie voor het eerst wedstrijden te kunnen spelen op de kunstgrasvelden van het sportcomplex. "De douches en kleedruimten zijn dan ook gereed."


De twee velden met echt gras zijn pas in maart 2019 klaar om bespeeld te worden. “Het gras is twee weken terug ingezaaid.” Er wordt om die reden ook uitgeweken naar de velden van het sportcomplex in De Heeg.