Inzamelactie voor kattencafé in Maastricht

In Sittard werd onlangs het eerste kattencafé in Zuid-Limburg geopend.© Rob Oostwegel

Met financiële hulp van het publiek wil Florence Tillie een kattencafé openen in Maastricht.

Sjak Planthof

De 23-jarige kattenliefhebster wil begin november Pluk Kattencafé openen aan de Grote Gracht. De benodigde 15.000 euro wil ze inzamelen via crowdfunding, waarbij publiek investeert in het café.

Het grootste deel van het geld, 10.000 euro, is nodig voor een verbouwing om het onderkomen geschikt te maken als kattencafé, aldus Tillie. Verder is onder meer 2000 euro nodig voor een klimparcours voor de katten.

GarantieVanwege het beveiligde crowdfundingsysteem van het landelijke en met overheden samenwerkende initiatief Voor je Buurt, hebben inverteerders de garantie dat ze te allen tijde hun geld krijgen teruggestort, indien het beoogde bedrag niet gehaald wordt.Anderhalve week na de start van de inzamelcampagne voor het Maastrichts Kattencafé is er bijna 2200 euro opgehaald via deze financieringswijze.

Vier kattenHet is volgens Florence Tillie de bedoeling dat Pluk Kattencafé een waar paradijs voor katten en kattenliefhebbers wordt. “Er zullen vier vaste bewoners zijn, vier katten die zijn geadopteerd bij Villa Vagebond, onderdeel van VZW Zwerfkat in Nood. Ze zijn speciaal geselecteerd op karakter, zodat we zeker weten dat ze zich thuis gaan voelen in het café.” Ook zal er een wisselend groepje van maximaal vier katten zijn die je kunt adopteren.

Bezoekers van Pluk Kattencafé kunnen uiteraard knuffelen met de katjes. Er wordt volgens Tillie topkwaliteit koffie geschonken, en er zijn diverse soorten thee en andere drankjes te verkrijgen in het café. Daarnaast biedt het kattencafé uiteenlopende vlaaien en cakes.

DonatieSteun geven kan via een donatie.Meer informatie over het Maastrichtse kattencafé in oprichting: www.plukkattencafe.comBelangstellenden om te doneren kunnen terecht op: voorjebuurt.nl/nl/projects/kattencafepluk

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal