Ontmoetingsplek jongeren in Bunde in de as gelegd

Print
Ontmoetingsplek jongeren in Bunde in de as gelegd

Afbeelding: iStock

Bunde - De jongeren ontmoetingsplek (JOP) bij het station in Bunde is in de nacht van maandag op dinsdag door een uitslaande brand in de as gelegd.

In het zogenoemde ‘bushokje’ op de ontmoetingsplek, met daarin een tafel en bankjes, ontstond rond 1 uur brand. De brandweer wist de vlammen snel onder controle te krijgen, maar de ontmoetingsplek is verwoest.

Berucht
De ontmoetingsplek op het Stationsplein in Bunde, die overigens niet alleen bedoeld is voor jongeren, is een beruchte. Omwonenden ondervonden dermate veel overlast van bezoekers en werden zo vaak geconfronteerd met vandalisme, dat de gemeente op zeker moment een samenscholingsverbod voor het gebied afkondigde.

Afgelopen zomer mochten in de late avonduren en de nacht niet meer dan drie personen tegelijk samen op het plein aanwezig zijn. Bunde kreeg vorig jaar in Meerssen als eerste een vaste JOP, juist omdat daar een groep jongeren rondhing die zich welwillend opstelde. Veel van de overlast van de afgelopen tijd zou veroorzaakt worden door bezoekers uit andere kernen.

Andere JOP’s in Meerssen vielen al eens ten prooi aan vandalisme. In Bunde werd afgelopen juli brand gesticht bij de voetbalclub.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje