IN BEELD: Festival PAS 2018

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Pleasure, art and science; twee dagen lang konden duizenden bezoekers deze drie begrippen separaat van elkaar genieten tijdens Festival PAS in Maastricht. Niet zelden gingen ze in het eerste lustrum van dit Studium Generale-initiatief in elkaar op.

Tal van faculteiten van de Universiteit Maastricht maakten vrijdag- en zaterdagavond deel uit van een groot festivalterrein. Net als de Ezelenmarkt en de tuin van de familie Roëll aan de Tongersestraat. 

Onvergetelijk festival
Wederom slaagde PAS erin UM, kunst en wetenschap op zeer toegankelijke wijze aan Maastrichtenaren en bezoekers te binden. En dat alles niet zelden met zeer veel plezier. In deze mag dat woord ook vervangen worden door humor. Het was vooral clown, wereldburger, verdediger van de democratie en meester in de kunst van de manipulatie Leo Bassi die drie avonden lang (hij gaf ook een lezing op donderdag, de openingsavond) die PAS 2018 tot een onvergetelijk festival maakte. 

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van PAS 2018

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen