IN BEELD: Festival PAS 2018

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Pleasure, art and science; twee dagen lang konden duizenden bezoekers deze drie begrippen separaat van elkaar genieten tijdens Festival PAS in Maastricht. Niet zelden gingen ze in het eerste lustrum van dit Studium Generale-initiatief in elkaar op.

Laurens Bouvrie

Tal van faculteiten van de Universiteit Maastricht maakten vrijdag- en zaterdagavond deel uit van een groot festivalterrein. Net als de Ezelenmarkt en de tuin van de familie Roëll aan de Tongersestraat.

Onvergetelijk festivalWederom slaagde PAS erin UM, kunst en wetenschap op zeer toegankelijke wijze aan Maastrichtenaren en bezoekers te binden. En dat alles niet zelden met zeer veel plezier. In deze mag dat woord ook vervangen worden door humor. Het was vooral clown, wereldburger, verdediger van de democratie en meester in de kunst van de manipulatie Leo Bassi die drie avonden lang (hij gaf ook een lezing op donderdag, de openingsavond) die PAS 2018 tot een onvergetelijk festival maakte. Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van PAS 2018

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal