Scouts gaan op zoek naar nieuwe prins carnaval

© Hans Hollanders/De Tempeleers

De Tempeleers zetten in hun zoektocht naar een nieuwe stadsprins voor Maastricht voor het eerst zogenaamde ‘prinsenscouts’ in.

Sjak Planthof

De scouts worden ingezet om de prinsenvijver waar de Tempeleers uit vissen, te vergroten, aldus woordvoerder Odin Wijnhoven. “We hopen telkens op nieuwe namen. Die mensen gaan we nu een tijdje scouten om bijvoorbeeld te zien of de persoon wel de Mestreechter Geis heeft. Op die manier vinden we elk jaar weer de beste prins.”

De stadscarnavalisten hebben een profielschets voor de nieuwe prins opgesteld die weinig verrassingen kent. De prins moet een enthousiaste stimulator zijn, jong van geest en met gevoel voor humor. Daarnaast moet de kandidaat een aimabel persoon zijn, sociaal vaardig, en aantoonbaar beschikken over uitstekende mondelinge vaardigheid in het Maastrichts dialect. Bovendien moet de aankomende prins in Maastricht wonen.

Het aandragen van een kandidaat-prins kan door op www.tempeleers.nl het aanmeldformulier te downloaden.

De ingevulde aanmelding kan tot 1 november via een e-mail verstuurd worden naar: sikkertarisginneraol@tempeleers.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal