Scouts gaan op zoek naar nieuwe prins carnaval

Print
Scouts gaan op zoek naar nieuwe prins carnaval

Afbeelding: Hans Hollanders/De Tempeleers

De Tempeleers zetten in hun zoektocht naar een nieuwe stadsprins voor Maastricht voor het eerst zogenaamde ‘prinsenscouts’ in.


De scouts worden ingezet om de prinsenvijver waar de Tempeleers uit vissen, te vergroten, aldus woordvoerder Odin Wijnhoven. “We hopen telkens op nieuwe namen. Die mensen gaan we nu een tijdje scouten om bijvoorbeeld te zien of de persoon wel de Mestreechter Geis heeft. Op die manier vinden we elk jaar weer de beste prins.”

De stadscarnavalisten hebben een profielschets voor de nieuwe prins opgesteld die weinig verrassingen kent. De prins moet een enthousiaste stimulator zijn, jong van geest en met gevoel voor humor. Daarnaast moet de kandidaat een aimabel persoon zijn, sociaal vaardig, en aantoonbaar beschikken over uitstekende mondelinge vaardigheid in het Maastrichts dialect. Bovendien moet de aankomende prins in Maastricht wonen. 

Het aandragen van een kandidaat-prins kan door op www.tempeleers.nl het aanmeldformulier te downloaden.

De ingevulde aanmelding kan tot 1 november via een e-mail verstuurd worden naar: sikkertarisginneraol@tempeleers.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen