Gevolgen staking piloten Ryanair voor Weeze nog onduidelijk

Print
Gevolgen staking piloten Ryanair voor Weeze nog onduidelijk

Afbeelding: AFP

Het is nog niet duidelijk hoe hard vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Bergen, woensdag wordt getroffen door een staking van Duitse Ryanair-piloten.

Het cabinepersoneel van de Ierse budgetvliegmaatschappij hebben maandag aangekondigd dat ze woensdag 24 uur het werk neerleggen. 

Er staan voor woensdag veertien Ryanair-vluchten gepland vanaf Weeze. "We weten nog niet welke vluchten uitvallen’’, zegt een woordvoerder van het vliegveld.

Alleen in Duitsland
De Duitse piloten staken voor betere werkomstandigheden en een hoger salaris. Omdat Ryanair-piloten in andere landen woensdag niet staken, zullen niet alle vluchten uitvallen, is de verwachting. De toestellen die gestationeerd staan op Weeze zullen waarschijnlijk aan de grond blijven. 

Piloten van de Ierse prijsvechter zijn bezig met een Europa-brede staking. Een datum is nog niet bekend, maar verschillende bronnen noemen vrijdag 28 september.

Vorige maand legde Ryanair-personeel ook het werk neer. Toen vertrokken op vrijdag 10 augustus slechts drie vluchten vanaf Weeze. Passagiers waren daarover toen dagen van tevoren geïnformeerd. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje