Heel Heerlen krijgt medische noodmap

Print
Heel Heerlen krijgt medische noodmap

Afbeelding: Fotolia

Een noodmap waarop een hulpverlener meteen kan zien wat voor medicijnen iemand gebruikt. Vanaf 15 oktober kan elke Heerlenaar er een krijgen.

De gemeente Heerlen heeft een subsidie van 17.545 euro gegeven aan de firma Noodmap, een initiatief van ondernemer Lex Kockelkoren uit Welten. Volgens wethouder Adriane Keulen (OPH, Ouderenbeleid) is er bij hulpverleners en crisisdiensten behoefte aan zo’n overzicht, omdat ze momenteel niet altijd snel kunnen beschikken over medische gegevens van mensen.

Handig
De noodmap is een formulier op A3 formaat waarin voor hulpdiensten belangrijke persoonlijke gegevens als medicijngebruik, informatie over allergieën, telefoonnummers van familieleden en een reanimatieverklaring kunnen worden genoteerd. De map is ook handig voor mensen die moeite hebben zelf deze informatie te onthouden, of om mee te nemen naar een medische afspraak. De kaart kan op een zichtbare plaats in de gang of meterkast worden opgehangen. "Het draagt bij aan een gevoel van veiligheid bij ouderen", aldus wethouder Keulen.

De kaart wordt huis aan huis verspreid. Wie een 'nee-nee' sticker op de brievenbus heeft, kan de kaart afhalen op centrale plekken in de buurt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen