Minister sommeert politie over acties

Print
Minister sommeert politie over acties

Foto ter illustratie. Afbeelding: Archief ANP

De minister van Justitie en Veiligheid heeft de politievakbonden gesommeerd om de voor het weekeinde aangekondigde acties grotendeels af te zwakken.

De bonden hadden hun achterban opgeroepen om vanaf vrijdag alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. "De heftigste acties ooit", werden deze al genoemd.

Reden is het nog altijd slepende cao-conflict tussen de vakbonden enerzijds en de korpsleiding en de minister van Justitie en Veiligheid anderzijds. De bonden noemen deze actie de "ultieme stap". Ze strijden onder meer voor een verlaging van de werkdruk en meer salaris.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen