Kerkraadse militair onterecht verdacht van misstanden Schaarsbergen

Print
Kerkraadse militair onterecht verdacht van misstanden Schaarsbergen

Rico Goldbach Afbeelding: AD

Kerkrade - Rico Goldbach, de militair die werd beticht van ernstig wangedrag en verkrachting op de Oranjekazerne in Schaarsbergen, is ten onrechte als verdachte aangemerkt. Dat heeft het Openbaar Ministerie de militair laten weten. Hij wordt niet vervolgd.

De 29-jarige Kerkradenaar deed twee weken geleden zijn verhaal nadat hij ervan werd beticht dat hij één collega zou hebben verkracht. Zijn ex-collega vertelde tegen de recherche dat hij mee moest naar de stad om softdrugs te gebruiken. Daarna zou hij door meerdere militairen op bed zijn gegooid en verkracht. Hij noemde één collega bij naam; Rico Goldbach.

Gelijk
Goldbach ontkende deze jongen ook met maar één vinger te hebben aangeraakt. Hij krijgt nu gelijk van het Openbaar Ministerie. Behalve verkrachting, deed de ex-collega ook aangifte tegen hem wegens aanranding, afpersing, belediging, mishandeling en bedreiging. Ook in die zaken is hij volgens het OM ten onrechte aangemerkt.

Goldbach is dolblij dat hij af is van het stempel verkrachter. "Dit is de bevestiging waar ik zo lang op heb zitten wachten. Het is gewoon geweldig. Ik zit helemaal te stralen."

Lees ook: Van verkrachting beschuldigde Kerkraadse militair in tegenaanval

Geseponeerd
Advocaat Michael Ruperti bevestigt dat de zaak van Goldbach is geseponeerd. Hij wacht nog op de officiële bevestiging van de vijf andere cliënten die hij bijstaat. "Maar ik heb al wel begrepen dat de meeste militairen onterecht als verdachte zijn aangemerkt. Er blijft dus vrijwel niets over van de beschuldigingen van de hoofdaangever waarmee deze zaak in de publiciteit is gekomen.."

In totaal zijn er tien militairen op de kazerne in Schaarsbergen beschuldigd van ernstig wangedrag. Het Openbaar Ministerie wil nog geen overzicht geven van alle beslissingen omdat er nog betrokkenen moeten worden ingelicht. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen