Ouders: ‘Invoering van Masterplan LVO gaat te snel’

© Jean-Pierre Geussens

Het masterplan voor het voorgezet onderwijs in Maastricht wordt er, vrezen ouders, te haastig doorgedrukt.

Vikkie Bartholomeus

Een gedegen onderzoek naar de motieven van ouders om voor een bepaalde school te kiezen en een duidelijke visie op de toekomstige inrichting van het voortgezet onderwijs in Maastricht. Waarom wil de stad weer brede scholengemeenschappen aan weerszijden van de Maas?

FusieDie en andere vragen moeten worden beantwoord voordat onderwijskoepel LVO het masterplan en de bijbehorende fusie tussen het Porta Mosana en het Sint Maartens College tot één Stedelijk College Maastricht, zoals de werknaam luidt, erdoordrukt. Dat stelt de ouderraad van het Porta Mosana College in een brief aan de fracties in de gemeenteraad.

TransitiefaseDe ambitie van LVO is om bij de start van het nieuwe schooljaar in augustus 2019 al nieuwe instroommogelijkheden aan te bieden en de keuzemogelijkheden te vergroten. Na een transitiefase moet Maastricht straks weer drie brede scholengemeenschappen kennen die elk mavo, havo en vwo aanbieden.

MeepratenDe ouders zijn niet bij voorbaat tegen dat plan maar willen wel meepraten. ‘Ouders behoren je ambassadeurs te zijn. Behandel ze dan ook zo. Communiceren is iets anders dan informeren. Neem je gesprekspartner serieus en luister eerst eens. LVO staat voortdurend op zenden.’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal