Q-Park doet parkeergarages in Scandinavië mogelijk van de hand

Q-Park in Trondheim, Noorwegen.© Streetview

De parkeergarages van Q-Park in Scandinavië verwisselen mogelijk van eigenaar. De Amerikaanse investeerder KKR overweegt verkoop van de garages in Zweden, Noorwegen en Finland

ANP

Dat meldt de Zweedse zakenkrant Dagens Industri.De Scandinavische tak van het Maastrichtse parkeerbedrijf is vier miljard Zweedse kronen waard, dat is ruim 380 miljoen euro. Volgens de bronnen van Dagens Industri zouden verschillende investeringsmaatschappijen, waaronder het Zweedse EQT, interesse hebben.Drie miljardQ-Park kwam in 2017 in handen van KKR voor drie miljard euro. Het bedrijf was in handen van veelal Nederlandse institutionele beleggers.Q-Park is behalve in Nederland ook actief in Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Denemarken. Naast dus Zweden, Noorwegen en Finland. Het heeft een portefeuille van zo'n 835.000 parkeerplaatsen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal