Hengelsportvereniging de Rietvoorn viert 50-jarig bestaan

Vissers van HSV de Rietvoorn aan de Weltervijver.© HSV De Rietvoorn Heerlen

Hengelsportvereniging De Rietvoorn uit Heerlen bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat wordt gevierd met het uitzetten van forellen in de Weltervijver op zaterdag 15 september.

Frank Benneker

Het vissen is voor leden van De Rietvoorn, maar publiek is welkom, vertelt secretaris Leon Gubbels. “Ons clubhuis De Welterstek bij de Weltervijver heeft naast een praktische functie ook een sociale functie. Je kunt er terecht voor een potje kaarten, maar ook voor een hapje en een drankje. Na zaterdag is de Weltervijver nog gereserveerd voor Rietvoor-leden om op forel te vissen. Wie kennis met ons wil maken is welkom.”186 ledenVanaf de oprichting in 1968 heeft De Rietvoorn de Weltervijver als thuisbasis. De club telt op dit moment 186 leden. “Helaas zitten daar maar 9 jeugdleden bij”, vertelt Gubbels. “We hopen dat dit weer aantrekt, maar de jeugd heeft helaas andere interesses.”De visclub houdt zich niet alleen bezig met vissen uit de vijver te halen, maar heeft ook als doel de visstand van de vijver op peil te houden. “Momenteel hebben we de visstand mooi op orde”, zegt Gubbels. Er zit voorn, brasem, baars, karper, snoek en meervalBij de 186 leden zijn twee mensen die vanaf de oprichting lid zijn en hun 50-jarig lidmaatschap vieren. Dit zijn Ger de Esch (mede-oprichter) en Jo van der Heiden. Kijk voor meer informatie op www.hsvderietvoorn.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal