Zo’n gevuld kippetje is altijd lekker

Print

Gevulde kip lijkt vooral geschikt te zijn voor feestdagen. Maar deze lekkernij moet altijd kunnen.

Je ziet zo’n gevuld kippetje vaak bij feestelijke momenten, maar het is net zo lekker tijdens een heerlijke nazomerse avond.

Ik gebruikte voor dit gerecht geen hele kip, maar maakte het met een kipfilet, want dat was wat makkelijker vouwen. De serranoham wordt in de oven lekker knapperig en zorgt ervoor dat de kip mals blijft. Als bijgerecht gebruikte ik gemixte wortelen, maar een gewone oranje wortel is ook prima geschikt.

Wij hadden echt precies genoeg aan drie kipfilets met z’n tweeën, maar wanneer je denkt niet genoeg te hebben kun je er makkelijk een roseval aardappeltje bij maken of gewoon een extra kipfilet. Het is gegarandeerd een succes.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosui fijn. Leg twee plakjes serranoham op een plank en leg hier een kipfilet op. Maak een snee in de kipfilet (niet helemaal door). Vul de kipfilet met de gesneden bosui, 1/3 van de geitenkaas, de blaadjes van een takje tijm en een beetje peper. Vouw de kipfilet dicht door de plakjes serranoham om de kipfilet te binden. Herhaal dit bij alle kipfilets. Neem een ovenschaal. Snijd de wortel in smalle reepjes en leg in de schaal. Leg hier de kipfilets op en bestrooi met de overgebleven geitenkaas, tijm, olijfolie en een beetje peper. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven. Snijd hierna de kip in om te kijken of die gaar is. Zo niet, plaats je de kip nog even terug in de oven.

Smakelijk!

Gevuldekip met geitenkaas
Voor 2 personen
Bereiden: 40 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 125 gr geitenkaas naturel
- 4 takjes tijm
- 6 plakjes serranoham
- 1 stengel bosui
- 500 gr (gemengde) wortels
- peper
- 1 el olijfolie  

>> Ellis blogt op healthtastic.nl 
>> Kijk voor meer recepten op www.delimburger.nl/recepten

 

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!