Pianist Jools Holland naar Theater Heerlen

© Mary McCartney

De bekende Britse pianist Jools Holland, bekend van het BBC-programma Later with Jools – komt volgend jaar naar Theater Heerlen. Op 25 januari treedt hij voor het eerst in Limburg samen met het Rhythm & Blues Orchestra op.

Kim Noach

Holland komt niet alleen naar Heerlen, voor zijn optreden neemt hij gastartiesten zoals Marc Almond - de helft van het duo Soft Cell -, ex-Squeeze-drummer Gilson Lavis en de zangeressen Ruby Turner en Louise Marshall mee.

BritpopJules Holland speelde een grote rol in de ontwikkeling van de Britpop. In 1979 scoorde hij met postpunkband Squeeze zijn eerste monsterhit, ‘Cool for Cats’. Squeeze brak hiermee ook door in de VS. Eind jaren 80 richtte hij vervolgens The Jools Holland Big Band op, die aan de wieg staat van het huidige 19-koppige Jools Holland and His Rhythm & Blues Orchestra. Dit orkest komt in zijn volledige samenstelling naar Heerlen; dat betekent inclusief achtergrondzangeressen en voltallige blazerssectie. Op het programma jazz, blues, soul, ska, pop, rock-’n-roll, boogiewoogie en gospel.

BBC-presentatorBehalve als bandleider is Jools Holland bij het publiek ook bekend als presentator van het BBC-muziekprogramma Later… with Jools Holland. Al ruim 25 jaar biedt hij in dit muzikale tv-programma op de late avond de grootste artiesten en bands van de wereld maar ook aanstormend talent een podium. Artiesten als Adèle en Ed Sheeran maakten er hun doorbraak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal