ANWB-fonds steekt duizenden euro's in Limburgse stichtingen

Eén van de winnaars: Stichting Voetveer Arcen-Lottum.© Bart Coenders

Drie Limburgse stichtingen mogen een bijdrage uit het ANWB-fonds tegemoet zien.

Redactie

Stichting Voetveer Arcen-Lottum krijgt van de toeristenbond 5000 euro om het mogelijk te maken dat kwetsbare en beperkte mensen kunnen meevaren. Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen mag rekenen op 3750 euro voor het opzetten van fietstrainingen en lessen in onderhoud en reparatie voor statushouders. Moon Bikes en Coffee uit Blerick, dat mensen met een beperking een bijzonder dagje uit biedt, kan met de bijdrage van 2500 euro een nieuwe motor aanschaffen.

135-jarig bestaanDe ANWB stelde rond haar 135-jarig bestaan in totaal 135.000 euro beschikbaar voor maatschappelijke projecten in Nederland. Die projecten moesten om in aanmerking te komen voor een donatie te maken hebben met duurzame mobiliteit, vrije tijd of verkeersveiligheid. Uit 300 ingezonden projecten zijn uiteindelijk 55 genomineerd. De ANWB-leden bepaalden uiteindelijk welke initiatieven een financiële injectie verdienden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal