Limburgse clubs kunnen voetballen ondanks dreiging staking

© ANP

Voetbalbond KNVB vreest dat door een staking bij de politie komend weekeinde duels in de ere- of eerste divisie niet doorgaan.Het lijkt er echter op dat de wedstrijden van alle Limburgse clubs gewoon gespeeld worden.

Redactie

De Limburgse clubs spelen dit weekend allemaal buiten de eigen provincie. Zo gaat Roda JC vrijdagavond op bezoek bij RKC. De club uit Waalwijk laat weten dat de wedstrijd vrijwel zeker door kan gaan en dat er extra stewards worden ingezet. Datzelfde geldt voor het duel van MVV in Eindhoven, ook vrijdagavond. "Deze wedstrijd kan sowieso zonder politie-inzet worden gespeeld", is de overtuiging van een woordvoerder van FC Eindhoven. Voor MVV-fans geldt wel een verplichte bus-combi-regeling. Maar die stond al gepland.

AfbouwenIn Breda wordt extra beveiliging ingezet om de wedstrijd NAC-Fortuna Sittard, zondagmiddag, te laten doorgaan. "De afgelopen jaren hebben we al gewerkt aan het afbouwen van politie-inzet bij wedstrijden", zo zegt de NAC-zegsman. "Dat is goed gegaan, daarom heeft de gemeente ook het vertrouwen dat het goed zal verlopen. We hebben uiteraard in onze overwegingen meegenomen dat het bij Fortuna laatst een paar keer mis is gegaan. Maar dat zien wij niet als belemmering."

HistorieIn Doetinchem gaat het duel van De Graafschap tegen VVV zaterdag ook gewoon door. Burgemeester Mark Boumans heeft die knoop doorgehakt. "Wat hielp in de afweging is dat er geen honderden supporters vanuit Venlo naar Doetinchem komen. Bovendien is er geen historie van geweld tussen de beide supportersgroepen", zo legde de burgemeester uit in De Gelderlander.

RechterHet is overigens nog niet helemaal zeker of de stakingsacties daadwerkelijk zullen plaatsvinden. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil de staking via de rechter te verbieden. De politiebonden en de minister voeren nog steeds onderhandelingen over een nieuwe cao. De politiebonden hebben aangekondigd van vrijdag- tot zondagavond alleen nog uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal