Kerkrade gaat even niet achter Roda-huur aan

© De Limburger

Kerkrade gaat voorlopig niet achter het huurbedrag aan dat Roda JC de gemeente nog verschuldigd is.

Redactie

Roda heeft de stadionhuur voor de tweede kwartaal van 2018 nog niet betaald. Omdat de gemeenteraad nu een besluit moet nemen over een eventuele huurverlaging, wordt daar nu even geen halszaak van gemaakt, stelt wethouder Financiën Bert Bejas.

Lees ook: Wie durft Roda uit het lijden te verlossen?

Geen zinVolgens de bewindsman gaat het om een achterstallige betaling van twee ton. “Er is een wisseling van de wacht geweest bij Roda. Afgelopen maandag heeft de G7 haar verhaal gedaan voor de gemeenteraad. Het heeft gezien de situatie nu geen zin om Roda echt te gaan dwingen. We willen er samen uitkomen.”

VerlagenEen afvaardiging van de G7, een groep ondernemers die in opdracht van Roda-eigenaar Frits Schrouff de club aan het saneren is, sprak maandag de Kerkraadse politiek toe. De clubleiding vroeg er de stadionhuur van acht naar vier ton te verlagen. Of dat ook gaat gebeuren, moet nog blijken. Wethouder Bejas verwacht dat er pas rond november duidelijkheid komt. Namens de G7 kon woensdagmiddag niemand commentaar geven.

Lees ook: Wat rest Kerkrade als Roda omvalt?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal