Bejaarde beroofd, bouwvakker gaat achter dief aan

© SK-Media

Een 73-jarige man uit Beek is dinsdag in Cuijk van zijn tas beroofd. Een bouwvakker schoot de bejaarde te hulp en ging achter de dader aan en haalde de tas terug.

Redactie

De 39-jarige dief meldde zich ''s avonds zelf bij de politie. Hij bekende de diefstal en is ingesloten.

Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw over de Kerkstraat in Cuijk, toen een fietser voorbijkwam en de tas van zijn schouder rukte. De man viel hierdoor op de grond. In een reflex pakte hij de fiets van de dader vast waardoor hij enkele meters werd meegesleurd.

Bouwvakker De tasjesdief viel van zijn fiets en rende er vandoor. De man bleef met onder meer een wond aan zijn hoofd achter. Een bouwvakker, die in de buurt aan het werk was, sprong op de achtergebleven fiets van de dader. Het lukte hem om de tas van het slachtoffer terug te halen. De dief wist te ontkomen en werd ook na een uitgebreide zoektocht in de wijk niet meer gevonden.

's Avonds meldde de dader zich bij de politie. Hij bekende dat hij de man had beroofd en gaf aan onderweg te zijn naar het politiebureau in Cuijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal