Sittardse fietsenstalling mogelijk toch weer bewaakt

Hoewel onbewaakt, heeft de fietsenstalling bij het NS-station in Sittard niet te klagen over klandizie.© De Limburger/Ermindo Armino

De fietsenstalling aan de Paardestraat in de binnenstad van Sittard wordt in de nabije toekomst mogelijk toch weer bewaakt. Op initiatief van de oppositionele Stadspartij onderzoekt het stadsbestuur de mogelijkheid om de stalling met name in de avonduren weer van personele bewaking te voorzien.

Laurens Schellen

Ook de haalbaarheid van een voorziening waarvoor de gebruikers moeten betalen, wordt in het onderzoek tegen het licht gehouden.

OntmanteldOm bezuinigingsredenen heeft de gemeente de (gratis) bewaking van de rijwielparking begin dit jaar ontmanteld. Op jaarbasis levert dat een besparing van circa negentig mille op. Alleen tijdens carnaval en andere grote publieksevenementen is er nog sprake van beveiliging van de stalling. Maar naar het oordeel van burgerraadslid Han van Mourik van de Stadspartij, die vanavond tijdens de raadsvergadering overigens wordt geïnstalleerd als plaatsvervanger van de zieke fractieleider Ton Raven, is dat onvoldoende. Ook andere partijen, waaronder het CDA, hebben eerder al aangedrongen op herinvoering van de bewaakte stalling in de Paardestraat.

PopulairVooral in de weekends was die populair bij het winkelend en uitgaanspubliek. Sinds de afschaffing van de bewaking melden ondernemers in de winkelstraat een toename van het aantal fietsdiefstallen. Wanneer B en W het haalbaarheidsonderzoek hebben afgerond, was gisteravond nog onduidelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal