Zwembad De IJzeren Man Weert uit voorzorg dicht

© Archief De Limburger

Zwembad De IJzeren Man uit Weert is tijdelijk uit voorzorg gesloten. Dat laat de gemeente Weert weten.

Redactie

Hoe lang die sluiting gaat duren, is nog niet duidelijk. De sluiting is nodig omdat de veiligheid van bezoekers en personeel mogelijk in gevaar zou kunnen zijn.

Uit inspectie van een gespecialiseerd bureau bleek dat een aantal onderdelen van de metalen ophang- en draagconstructies is aangetast.

Maatregelen?Volgens wethouder Wendy van Eijk zijn er al enige tijd geleden enkele aandachtspunten geconstateerd bij het zwembad. Die zijn volgens haar tijdens onderhoudswerkzaamheden weggewerkt. “Uit een recente rapportage is gebleken dat er nu sommige dusdanig acuut zijn dat we hebben besloten het zwembad meteen dicht te maken", aldus Van Eijk. “De komende weken zal moeten blijken welke maatregelen genomen moeten worden en op welke termijn sommige onderdelen van het zwembad weer open kunnen.”

Directe aanpassingenEr wordt nu verder onderzoek gedaan naar welke zaken het meest urgent zijn en dus direct moeten worden uitgevoerd. Zo lang dit niet is gebeurd, blijft het bad gesloten.

Probleem verenigingenDe gemeente begrijpt dat door de sluiting van het zwembad verenigingen en scholen in de problemen komen. Daarom onderzoekt de gemeente of zij, als dat nodig is, tijdelijk gebruik kunnen maken van andere overdekte baden in de regio.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal