Jos Brech snel na dood Nicky op scoutingkamp

Print
Jos Brech snel na dood Nicky op scoutingkamp

Afbeelding: YouTube

Jos Brech, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, ging nog geen twee weken na de dood van de jongen mee op een zomerkamp van jonge scouts in België. Hij hielp er enkele dagen uit als gastleider, blijkt uit onderzoek van De Limburger.

Scouting Sint Hubertus uit Nuth verbleef van 22 tot 29 augustus 1998 in Ozo in de Belgische Ardennen. De dood van Nicky was reden de tenten op dat kamp dichter bij elkaar te zetten, herinnert een van de leiders zich.

Bewaking
De leiders liepen ook extra bewakingsrondes. Tijdens het kamp werd over de tragische dood van Nicky gepraat. "En daar zat Jos dus gewoon bij. Niet te geloven."

DNA
De week na zijn verblijf in de Ardennen ging Brech ook mee op kamp met scouting Welten naar Broekhuizen. Brech, wiens DNA op de kleding van Nicky Verstappen werd aangetroffen, zit in alle beperkingen vast. Brech mag behalve met zijn advocaat geen contact hebben met de buitenwereld.

Wie is Jos Brech? Komende vrijdagavond op De Limburger.nl en zaterdag in de krant: een profiel van één van de meest besproken verdachten in de Nederlandse justitiële geschiedenis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen