Burgemeester Gennep: Desnoods wijkagenten uit Zuid-Limburg

Print
Burgemeester Gennep: Desnoods wijkagenten uit Zuid-Limburg

Informatieavond over de sluiting van het politiebureau in Gennep. Afbeelding: Ed van Alem

Gennep - Er zou op korte termijn een herverdeling moeten komen van het aantal wijkagenten in Limburg. Gennep moet meer wijkagenten krijgen omdat de Niersstad op dit moment effectief maar 0,7 wijkagent heeft. Terwijl in Gennep toch 3,5 wijkagenten zouden moeten rondlopen. Wat burgemeester Peter de Koning betreft moeten de 33 burgemeesters van alle Limburgse gemeenten het met elkaar eens worden over een herverdeling.

De Koning heeft in de wandelgangen al gehoord dat de Zuid-Limburgse burgemeesters zich tegen dat plan zullen verzetten. 

De Koning: "Wij hebben de pech dat de twee wijkagenten die we nu hebben - dat zouden er eigenlijk drie moeten zijn - vaak andere diensten moeten draaien. Zij hebben diverse oudere collega's in hun district. Die draaien geen weekenddiensten en nachtdiensten meer. Dus moeten zij die overnemen. Zo blijven er maar heel weinig uurtjes over voor het wijkagentenwerk. Dat geldt ook voor Mook en Middelaar, Venray en Bergen."

Ondenkbaar
De Koning maakt de vergelijking: "Als je de Gennepse situatie op Venlo overzet, dan zou die stad het met 6 wijkagenten moeten doen. Ondenkbaar. We hopen toch op begrip van onze collega's in het zuiden. De volgende vergadering is wat mij betreft het moment dat de burgemeester kan laten zien of hij een jongetje of een man is. Een meisje of een vrouw."

Gennep hoopt dat de extra 58 miljoen die minister Grapperhaus woensdag beloofde voor de politie enig soelaas zal bieden. Bovendien heeft de minister beloofd dat het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum uitzoekt of de politiesterkte anders verdeeld moet worden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje