Politie patrouilleert bij voormalige kazerne Weert om overlast Letten tegen te gaan

Burgemeester Jos Heijmans van Weer werd door de Bond van Wetsovertreders op de korrel genomen, omdat hij een groep stelende en overlastgevende Noord-Afrikaanse asielzoekers 'huisarrest' gaf in het azc in Weert. © John Peters

Volgens burgemeester Jos Heijmans van Weert gaat de politie dagelijks patrouilleren bij de voormalige Van Horne-kazerne in Weert in verband met de huisvesting van arbeidsmigranten daar.

Leon Janssen

Omwonenden van de kazerne, nu eigendom van Horne Quartier (HQ), klagen al geruime tijd over overlast door de arbeidsmigranten die daar gehuisvest zijn. De eigenaar van Horne Quartier verhuurt voormalige verblijven van de militairen aan uitzendbureau Prisma Worx. Volgens het uitzendbureau verblijven er gemiddeld vijftig arbeidsmigranten uit voornamelijk Letland op het terrein.

Volgens omwonenden hebben zijn veel overlast door dronken en luidruchtige arbeidsmigranten. Ze geven tevens aan dat er sprake is van prostitutie, urinerende arbeidsmigranten en zwerfvuil in hun wijk.

Illegaal verblijfDe gemeente wilde in eerste instantie optreden tegen het illegaal verblijf van de arbeidsmigranten op het HQ-terrein, maar besloot enkele weken geleden toch de situatie te gedogen in afwachting van legalisatie.

Om de overlast te beperken, beloofde Heijmans woensdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimte hard op te treden tegen excessen. "Als er klachten van omwonenden zijn dan moeten de seinen bij het politiebureau meteen op rood springen en moeten de agenten in actie komen", aldus Heijmans. Hij zegde verder toe dat de politie aan het begin en het eind van hun patrouille langs zouden rijden om een oogje in het zeil te houden.

Lees ook: Arbeidsmigranten uit Letland mogen blijven op kazerne Weert

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal