Doorstart van horecabedrijf Niëns blijft onzeker

© Google Streetview

Het is onzeker of het failliete horecabedrijf Niëns in Maasbree een doorstart maakt. Tot op heden is geen bod uitgebracht.

Peter Heesen

Dat meldt curator Marcus Gerrits in zijn verslag. In een mondelinge toelichting vertelt hij wel dat directeur Roy Niëns belangstelling heeft om de zaak over te nemen.

Uiterlijk 24 september hakt de curator de knoop door. Tot die tijd worden alle activiteiten voortgezet.

VerliesHet faillissement van Niëns werd op 21 augustus uitgesproken. Dat gebeurde op verzoek van Essent. De energieleverancier had 20.000 euro tegoed en wilde niet langer op haar geld wachten. Op de dag dat het geld door Niëns werd overgemaakt, viel het doek.

Voor zover bekend bedraagt de totale schuld 1,6 miljoen euro en zijn er ongeveer 50 schuldeisers. Rabobank is de grootste met een vordering van 1,3 miljoen euro. Vanaf 2016 leed Niëns elk jaar fors verlies. Bij Niëns werken 67 mensen, van wie een groot deel oproepkrachten.

FamiliedbedrijfDe horecazaak bestaat uit twee restaurants, een café, een ijssalon, een bowlingbaan en feestzalen. Het gerenommeerd bedrijf werd in 1881 opgericht door de familie Niëns en werd sindsdien van generatie op generatie overgedragen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal