Toeristen gewond na rotslawine Zakynthos

Print
Toeristen gewond na rotslawine Zakynthos

Zakynthos, Navagio-strand waar de lawine heeft plaatsgevonden Afbeelding: Reuters

In Griekenland zijn minstens zeven mensen gewond geraakt door een rotslawine. Door de gevallen rotsen zijn hoge golven ontstaan waardoor boten met vakantiegangers zijn omgeslagen.

De lokale autoriteiten zoeken nog naar mogelijk vastzittende mensen. Het incident gebeurde vandaag op een strand dat populair is onder toeristen. 

Hoge golven
Op Navagio Beach op het eiland Zakynthos is donderdagmiddag een rots gevallen. Door de rotslawine zijn er hoge golven ontstaan. Daardoor zijn meerdere boten met vakantiegangers omgeslagen. 

Minstens zeven mensen zijn gewond geraakt, melden lokale autoriteiten. Een vrouw is naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan haar rug. Zes andere mensen, waaronder twee kinderen, zijn behandeld voor lichte verwondingen. Ze zijn allemaal buiten levensgevaar, melden lokale autoriteiten.

Zoektocht
Het is onduidelijk of er mensen vermist zijn, maar de lokale autoriteiten hebben voor de zekerheid een zoektocht ingesteld. "We hebben tot nu toe nog geen mensen gevonden die vastzaten, maar we gaan verder zoeken", meldt de brandweer.

Het Navagio-strand is een populaire toeristische attractie, onder meer vanwege een scheepswrak. Het eiland is omgeven door steile kliffen en kan alleen bereikt worden met een boot.