Wasbeer slaat weer toe in Maastricht

Print
Wasbeer slaat weer toe in Maastricht

Afbeelding: Sonja Hendrix

Alweer dodelijke slachtoffers. Dit keer geen konijnen, maar kippen. Volgens Marian van Keulen van de dierenambulance Zuid-Limburg zijn op twee plekken aan de rand van Maastricht woensdag kippen opgegeten door een wasbeer.

"We hebben twee meldingen binnengekregen van twee verschillende plekken, allebei bij boerderijen in Scharn.” De dierenambulance gaat er verder niks aan doen. "De kippen waren al weg en er is geen dier in nood. We kunnen ze niet overal gaan insluiten. Dat doen we bijvoorbeeld ook niet bij vossen.”

Steeds meer meldingen
De wasberenpopulatie in de provincie Limburg stijgt fors en dierenambulances krijgt de laatste tijd regelmatig meldingen van gespotte wasberen binnen, vooral in de omgeving Maastricht. Maar ook in Kerkrade en Susteren is het beestje gezien. Van Keulen: "Het lijkt erop dat ze honger hebben.”

De kippenverslinder komt er dus mee weg maar de wasbeer die maandag een konijn opat had minder geluk. Die werd maandagavond gevangen door de dierenambu­lance.

Quarantaine
"Deze wasbeer hebben we inmiddels overgebracht naar stichting AAP in Almere. Hier moet hij nu drie maanden in quarantaine zitten en daarna gaat hij naar een dierenpark of een andere beschutte plek.”

Het is niet zeker of het om dezelfde wasbeer gaat die vorige week een vrouw in Maastricht heeft gebeten. Zij wilde het dier wegjagen omdat hij haar konijn aanviel. Dit konijn overleefde de aanval wel.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje