Politie onderzoekt schietpartij op school Roermond

Print
De politie onderzoekt een schietincident bij een school in Roermond. Er is een 16-jarige jongen aangehouden, die met een vuurwapen en een bijl de school wilde betreden.

De jongen arriveerde rond half negen op het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) aan de Kasteel Hillenraedstraat in Roermond met een vuurwapen en een bijl. Zowel binnen als buiten de school loste hij enkele schoten. 

Een docent kwam tussen beide, meldt een ooggetuige. Hij heeft de aangevallen jongen in veiligheid gebracht.  De politie kon snel ter plaatse komen en heeft de jongen met het vuurwapen overmeesterd en aangehouden. Er raakte niemand gewond bij het incident.

Ruzie
De politie gaat uit van een ruzie tussen de verdachte en een medescholier. Naast de bijl droeg de jongen een tas met wapens bij zich. Ook heeft de politie diverse hulzen gevonden. 

De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht van het incident.

Bijeenkomst
De school organiseert vrijdagmiddag een bijeenkomst voor de ouders. Er wordt gekeken of er slachtofferhulp voor de leerlingen nodig is. Het KEC is een centrum voor special onderwijs en zorg.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje