TOG Welten brengt muzikaal eerbetoon aan Bernstein

Print
TOG Welten brengt muzikaal eerbetoon aan Bernstein

Afbeelding: TOG Welten

In het jaar waarin het 100 jaar geleden is dat de beroemde componist en dirigent Leonard Bernstein werd geboren verzorgt harmonie T.O.G. Welten een muzikaal eerbetoon aan deze componist.

Bernstein is vooral bekend van zijn musical West Side Story. Daarnaast was hij op vele fronten actief. Hij dirigeerde in Wenen muziek van Ludwig van Beethoven en schreef jazzy muziek voor film en theater. 

Eerbetoon
Harmonie T.O.G. Welten geeft tijdens dit concert onder leiding van Txemi Etxebarria een inkijk in het leven van Leonard Bernstein. Niet alleen zijn eigen muziek komt aan bod, maar ook de muziek die een belangrijke rol in zijn leven en carrière heeft gespeeld. Naast muziek komen ook anekdotes en markant beeldmateriaal voorbij. De presentatie van deze avond is in handen van Jos Frusch, die zelf Leonard Bernstein ooit heeft mogen ontmoeten. Solisten uit de regio maken hun opwachting tijdens de uitvoering, onder wie sopraan Kelly God, tenor François Soons en pianist Paul Huijts. Zij zullen te horen zijn in fragmenten uit West Side Story en Rhapsody in Blue van George Gershwin.
Het optreden vindt 4 november plaats in het Theater Heerlen. De kaartverkoop is gestart via www.plt.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje