"Leerlingen die met wapens naar school komen, dat verwacht je niet in Roermond toch?"

De schrik zit er goed in na het schietincident bij de school op het KEC in Roermond. Ouders, die ook zichtbaar aangeslagen waren, kwamen de hele ochtend hun kinderen ophalen.

Redactie

Verspreid door de straat stonden groepjes ouders, soms met trillende handen, na te praten. De kinderen vertelden hun verhaal.Bang"Ik ben niet snel bang, maar voel me nu niet meer veilig. Hoe krijg je nou een luchtbuks mee naar school?", reageert een leerling. Hij kreeg het incident deels mee. "Maar kort nadat hij overmeesterd was, ben ik in de klas het Jeugdjournaal gaan kijken. Om wat afleiding te krijgen."Lees ook: Politie onderzoekt schietpartij op school Roermond"Leerlingen die met wapens naar school komen, dat zijn verhalen uit Amerika. Maar dat verwacht je niet in Roermond, toch?", zegt de oma van een van de leerlingen.'Rustige jongen'De verhalen over wat er precies is gebeurd lopen uiteen. Getuigen spreken over een vierdeklasser van de school die met een wapen en bijl op zoek zou zijn gegaan naar een andere scholier. De ruzie zou zich van buiten naar binnen hebben verplaatst. Daar werd geschoten.Volgens een medescholier zou de 16-jarige leerling ‘een rustige jongen zijndie normaliter niet voor ophef zorgt'.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal