Hardlooprace op Groene Loper krijgt vervolg en uitbreiding

Print
Hardlooprace op Groene Loper krijgt vervolg en uitbreiding

De deelnemers passeerden op de zojuist geopende Groene Loper het nieuwe standbeeld van de Engel van Maastricht. Afbeelding: Laurens Bouvrie

De Groene Loper Run keert volgend jaar terug met de halve marathon als toevoeging aan de afstanden.De hardloopwedstrijd werd dit jaar voor het eerst op het dak van de A2-tunnel gehouden.

De halve marathon (21,1 km) wordt op 22 april 2019 (tweede paasdag) bij de tweede editie van het nieuwe hardloopevenement toegevoegd aan de afstanden van 5 en 10 kilometer.

Het parcours van de 5 kilometer blijft gelijk. Het parcours van de 10 kilometer wordt aangepast en ook gebruikt als basis voor de halve marathon. 

Persoonlijke records
Bij de eerste editie waren de deelnemers zeer te spreken over het vlakke parcours dat bovendien amper bochten kent. De Groene loper lijkt daarmee ideaal om snelle tijden neer te zetten. Er werden door een groot deel van de 800 deelnemers van dit jaar persoonlijke records verbeterd. 

Inschrijven voor de Groene loper Run van 2019 kan via www.groeneloperrun.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen