Red Bull begint uitstekend aan GP Singapore

Print
Red Bull begint uitstekend aan GP Singapore

Afbeelding: AFP

Max Verstappen en zijn team zijn uitstekend aan de Grand Prix van Singapore begonnen. De formatie van Red Bull klokte de snelste en de tweede tijd.

Daniel Ricciardo ging het snelste rond in een tijd van 1:39.711. Max Verstappen moest tweetienden toegeven op zijn Australische teamgenoot. 

Afstelling
Achter de Red Bulls waren het Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen die beslag legden op de plekken drie en vier. De Mercedessen hadden duidelijk meer moeite met het vinden van de juiste afstelling. Lewis Hamilton moest anderhalve seconde toegeven op Ricciardo en kwam niet verder dan plek zes. Teamgenoot Valteri Bottas deed het nog slechter. Hij werd achtste. 

Red Bull roept al het hele jaar dat Singapore dé plek is waar het voor de Oostenrijkse renstal moet gebeuren. Max Verstappen temperde die hoge verwachtingen donderdag nog. In een gesprek met deze krant liet hij weten: "Onze auto is beter dan die van vorig jaar, toen we hier op de eerste startrij kwalificeerden. Maar de motor is in verhouding met de rest minder goed. Winnen is daarom niet realistisch. Een podium moet haalbaar zijn."

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1