'Regelarme zorg maakt het runnen van een eigen Herbergier leuk'

Print
'Regelarme zorg maakt het runnen van een eigen Herbergier leuk'

Zorgondernemers Wim Klaessen en Carla Posthumus genieten van hun werk in Herbergier Heythuysen. Afbeelding: VIA Leudal

Heythuysen - De Herbergier in Heythuysen opent op 25 september de deuren om mensen een kijkje te laten nemen in deze kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen. Ondernemers Carla en Wim: “We delen graag hoe leuk het is om op deze manier te werken.”

Vier jaar geleden ging in het voormalige schoolgebouw uit 1930 Herbergier Heythuysen van start. Zorgondernemers Wim Klaessen en Carla Posthumus pakten de uitdaging met beide handen aan en genieten daar nog elke dag van. “De opstart was leuk en eigenlijk is het gewoon nog steeds leuk”, vertelt Wim. “En dat willen we graag laten zien. Vooral om ook mensen hier in het zuiden te enthousiasmeren de stap naar het zorgondernemerschap te zetten.”

Regelarme dementiezorg

Wat Wim en Carla betreft zijn het met name het open deuren-beleid en de regelarme zorg die het runnen van een eigen Herbergier zo leuk maken. “We zien dagelijks de ongelooflijke impact die de open deuren hebben op het welzijn van onze bewoners. En doordat er veel minder bureaucratie is - en er minder tijd in papierwerk gaat zitten - kunnen onze medewerkers alle aandacht en tijd in onze bewoners steken.” Zo zijn er dan ook volop mogelijkheden om uitstapjes te maken met de bewoners. Onlangs nog naar de Caroluskerk in het voormalige Seminarie in Roermond. “En binnenkort gaan we met iedereen varen op een rondvaartboot. Dat soort dingen doe je als Herbergier-ondernemer vrij gemakkelijk met je bewoners.”

Markant gebouw

Het pand is een markant gebouw met een rijke historie. Tijdens de verbouwing tot Herbergier is de voorkant van oude schoolgebouw weer in de originele staat teruggebracht. “De mensen hier vinden het een aanwinst en zijn blij dat het pand deze bestemming heeft gekregen”, vertelt Wim. “De ligging en de uitstraling maken het een hele fijne plek om te wonen, zowel voor ons als voor onze bewoners.”

Aanmelden

Kijk voor meer informatie op www.herbergier.nl  Aanmelden voor de informatiemiddag op 25 september in Heythuysen of 17 oktober in Grathem eveneens via deze website.