Politie doet huiszoeking in verband met schietpartij school Roermond

De politie heeft vrijdagmiddag een huiszoeking gedaan in Koningsbosch, in verband met de schietpartij die vrijdagochtend plaatsvond bij een school in Roermond.

ANP/Redactie

Volgens getuigen vond de inval plaats in de woning van de jongen in het Limburgse grensplaatsje Koningsbosch, maar om privacyredenen wil de politie dat niet bevestigen.

De politie nam er onder meer messen, pepperspray, en digitale gegevensdragers zoals computers en tablets in beslag. Tijdens het doorzoeken van de woning werd niemand aangehouden. Dat zei een woordvoerder van de politie. De jongen wordt verhoord.Lees ook: 'Leerling schoot in plafond van de school'RuzieRond half negen vrijdagochtend stapte de jongen het schoolgebouw in Roermond binnen en lostte daar enkele schoten. Eenmaal buiten werden er opnieuw schoten gelost in de richting van een scholier van het KEC. De politie gaat ervan uit dat de schutter ruzie had met de medescholier. Niemand werd geraakt. In en rond het schoolgebouw werden meerdere hulzen gevonden, die worden op dit moment onderzocht door specialisten. Lees ook: "Leerlingen die met wapens naar school komen, dat verwacht je niet in Roermond toch?"

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal