Schutter Roermondse school had vijf wapens op zak

Print
De schutter bij de school in Roermond had zeker vijf wapens op zak. Dat laat de politie vrijdagmiddag weten.

De 16-jarige scholier had een licht geweer, een gasalarm pistool, twee messen en een bijl bij zich. De schutter wordt momenteel gehoord door de politie. Een woordvoerder de politie kan niet zeggen wanneer hij vrijkomt.  

Geen gewonden
Vrijdagmorgen rond 08:30 uur stapte de jongen het schoolgebouw in Roermond binnen en lostte daar enkele schoten. Eenmaal buiten werden er opnieuw schoten gelost in de richting van een scholier van het KEC. De politie gaat ervan uit dat de schutter ruzie had met de medescholier. Niemand werd geraakt. 

De politie was snel ter plaatse om de jongen in de boeien te slaan. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden door de politie verzocht zich te melden. 

Huiszoeking
De politie heeft inmiddels bevestigd dat er huiszoeking bij de schutter heeft plaatsgevonden. Er zijn messen, pepperspray en digitale gegevens in beslag genomen.

Burgemeester Donders bezocht vrijdagmorgen het KEC om haar betrokkenheid te tonen. Ook zij is erg geschrokken van de schietpartij. “We kennen deze verhalen allemaal uit het verre buitenland. Maar nu komt het dichtbij. Gelukkig is het goed afgelopen.” De burgemeester is zaterdag ook aanwezig bij een bijeenkomst voor ouders. Hoewel de gemeente bij het incident geen rol speelt, laat Donders vanuit haar rol als ‘betrokken burgermoeder’ weten dat “we ons wel de vraag moeten stellen ‘hadden we dit kunnen voorkomen’. 

Vrijdagmiddag hebben de ouders een brief gehad van de school waarin gerept wordt over een ‘veiligheidsincident’ dat zich heeft voorgedaan. Verder staat erin dat er slachtofferhulp beschikbaar is voor leerlingen en ouders/verzorgers die dat nodig hebben. De lessen zijn vrijdag gestaakt. De school gaat maandag weer gewoon open. Ook dan is er extra ondersteuning aanwezig, aldus de brief.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen