Toeristische hoeve verhuist boerengolf

© Laurens Eggen

De bekende toeristische Hoeve De Middelt in Kessel verhuist het boerengolfterrein naar een nieuwe plek achter de hoeve.

John Verstraelen

De bij dagjesmensen en (fiets)toeristen populaire hoeve met uitzicht op de Maas gaat de oude stallen verbouwen tot lobby met receptie en opslag van materialen. Er komt een Bed&Breakfast: vier kamers waar maximaal acht tot twaalf personen kunnen overnachten.

Al in 2015 waren er plannen, maar die raakten in het slop toen er een einde kwam aan de samenwerking tussen de gebroeders Mertens aan de Ondersteweg. Zij hadden een agrarische maatschap, maar die is nu opgeheven en er worden percelen verdeeld.

VerkassenMarcel Mertens is eigenaar van de 200 jaar oude hoeve, zijn broer heeft aan de overzijde een melkveebedrijf. Daar ligt ook het boerengolfterrein van 14 hectare. Dat gaat verkassen en krijgt een plek achter de hoeve. Volgens Gerrie Mertens, echtgenote van Marcel, is zo rekening gehouden met de belangen van het melkveebedrijf van haar schoonbroer.Het boerengolfterrein wordt de helft kleiner: 7 hectare. "Maar het nieuwe parcours wordt afwisselender. Er loopt bijvoorbeeld een sloot doorheen.”

OvernachtenMet de B&B speelt het echtpaar Mertens in op de regelmatig terugkerende vraag van fietstoeristen of ze op de hoeve ook kunnen overnachten. Volgens Gerrie Mertens fietsen steeds meer mensen meerdaags langs de Maas sinds de opening van de internationale Maasfietsroute van de bron in Frankrijk tot in Hoek van Holland.

De gemeente Peel en Maas wil meewerken aan de plannen en daarvoor een vergunning verlenen. Gerrie Mertens kan nog niet zeggen wanneer de nieuwe boerengolf en B&B geopend worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal