Jos Brech: een portret van een van de meest besproken verdachten in de Nederlandse geschiedenis

Print
Hij was een beetje vreemd, op zichzelf. Maar ook zachtaardig en behulpzaam. De Limburger is in het verleden gedoken van Jos Brech, de man die vastzit voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, twintig jaar geleden.

> Volg hier het Nicky Verstappen-dossier

Voor een gedetailleerd profiel sprak De Limburger met tientallen inwoners van Simpelveld, met mensen bij de scouting, de peuterspeelzaal en het bushcraften, waar Brech actief was. Daaruit rijst allerminst het beeld op van een koele moordenaar.

Een vriend noemt hem ‘een zacht ei’. Hij vertrekt bij de scouting als hij toegeeft dat hij op jongens van 10 tot 14 jaar valt. Maar niemand zegt ooit signalen te hebben gekregen dat hij iets verkeerds voor zou hebben gehad met kinderen. Als Brech daadwerkelijk betrokken is geweest bij de dood van Nicky Verstappen, dan moet het volgens de mensen die De Limburger sprak bijna per ongeluk zijn gebeurd.

Bekijk hier het uitgebreide profiel gemaakt door de onderzoeksredactie van De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen