Blunderende doelman helpt Roda aan zeldzame zege in Waalwijk

Print

Afbeelding: Orange Pictures

Roda JC heeft vrijdagavond na twee nederlagen weer eens een overwinning geboekt. Op bezoek bij RKC werd het 0-1.

Een zeldzame zege, want in de laatste twintig jaar stapte Roda in Waalwijk maar één keer met drie punten van het veld.

Gevaarlijk
In een weinig verheffende eerste helft kwam de meeste dreiging nochtans van RKC. De thuisploeg was via Bilate, Seys en Walian een paar keer gevaarlijk, maar verzuimde de score te openen. Vlak voor rust leek dat dan toch te gaan gebeuren. Hansson zette Vermeulen alleen voor de keeper, maar Vermeulen deed te weinig met het fraaie boogballetje van de Feyenoord-huurling. Roda kwam niet veel verder dan een halve kans via Jensen, maar zijn achterwaartse kopbal vloog over het doel.

Doelman
Tien minuten na de pauze was Hansson zelf dichtbij de 1-0, maar zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door Muyters. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Dijkhuizen vuurde van afstand op doel, RKC-doelman Vaessen grabbelde jammerlijk mis: 0-1. Het doelpunt was een welkome opsteker voor Roda, dat in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam. Van Velzen, in eerste instantie gepasseerd en na de rust in de ploeg gekomen, zorgde zowaar voor wat Kerkraadse dreiging.

Toch kreeg ook RKC nog een paar riante mogelijkheden. Vermeulen kon een kwartier voor tijd de stand gelijk trekken, maar schoot in kansrijke positie recht op Muyters. 

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen