Turborotonde in Schinveld maandag open

© Archief De Limburger

De nieuwe turborotonde aan de N274 ter hoogte van de Schinvelderhoeve en het benzinestation wordt maandag in gebruik genomen. Het omzetten van het verkeer duurt zo’n vijf minuten.

Redactie

Om de Leuperweg en Echterbaan aan te sluiten op de nieuwe turborotonde, wordt het wegdek van deze straten vernieuwd. Daarom zijn deze zijwegen afgesloten van maandag 17 september tot en met vrijdag 5 oktober.

OmleidingHet is dan niet mogelijk met de auto via de Groeneweg en Leuperweg naar Schinveld te rijden. Fietsers kunnen Schinveld wel via de Groeneweg bereiken. Doorgaand verkeer richting Schinveld wordt vanaf de kruising van de Groeneweg met de Kloosterstraat ter hoogte van het Clemensdomein omgeleid.

De nieuwe turborotonde was al langer klaar. Vanwege de veiligheid van werkers aan de ecopassage is de tijdelijke rotonde langer gebruikt. Bij een turborotonde kiest de weggebruiker al vóór de rotonde de richting. Dit zorgt voor een snelle afwikkeling van het verkeer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal